Chiki kruising

6 days 11 hours
Pan-European
21 visits
About me
Chiki
Reserved

ACE: Chiki
Update Chiki, 07-02-2019:

Kleine, lieve Chiki, nog geen drie weken in Nederland, zoekt een fijn nieuw huisje. De huidige adoptante moet helaas wegens verdrietige omstandigheden alweer afstand doen van hem. Zij laat weten dat Chiki een ongelooflijk lief hondje is, heel aanhankelijk. Hij kan het prima vinden met andere honden en ook is er geen enkel probleem met de kat in huis. Hij vindt het heerlijk om lekker te rennen in het bos. Op dit moment moet Chiki iets vaker dan normaal even uitgelaten worden, hij kan wel eens een ongelukje hebben in huis. Omdat hij er eigenlijk nog maar net is, verwachten we dat dit binnenkort niet meer zal gebeuren. Ook het alleen thuis blijven moet nog rustig opgebouwd worden. Chiki is natuurlijk een hondje met een niet zo leuk verleden, dus hij moet rustig wennen en leren dat zijn lieve, nieuwe baasjes hem echt nooit meer in de steek laten en telkens weer thuiskomen om hem lekker te knuffelen en te verwennen. En dat verdient hij ook echt!

Originele tekst :

December 2018, uit het dagboek van Fabienne: Chiki, werd door de grotere honden overbeten in het dodenstation,...

Toen we in het dodenstation waren, kwamen we in een afdeling waar er een hels lawaai vandaan kwam,... Toen we dichterbij kwamen lag dit weerloos ventje onder enkele grotere honden,... Wat zou er gebeurd zijn moesten we niet zijn tussen gekomen,... Ons hart brak en we namen hem mee,... Het was een hele onderneming om hem van deze groep honden te verlossen, en Chiki zat helemaal onder de wonden, en was in shock,... Echt hartverscheurend,... Maar volgens het dodenstation was er helemaal niets aan de hand,... 'Hier overwint de sterkste' lachten ze het voorval weg, en daarmee moesten we het doen,... Chiki ging met ons mee,... Het kleine hondje wist niet waar hij het had,... Bij ons herstelde hij van zijn verwondingen en kreeg weer een beetje rust in zijn erbarmelijke leventje,... Zo een klein hondje in een dodenstation, tussen al die groten, dat zou toch verboden moeten worden, maar het kan allemaal,... Het enige wat je kan doen, is hem eruit halen en vechten voor zijn verdere bestaan en dat doen we dan ook,... Chiki is sociaal en lief maar heeft toch angsten over gehouden,... Hij moet een rustige start krijgen, ergens waar mensen begrijpen wat hij heeft doorstaan, want met een beetje tijd en elkaar leren kennen komt dit goed. Hij leeft nu samen met verschillende andere honden en daar heeft hij geen problemen mee,... Hij zou het beste passen in een rustig gezin, of een gezin met al grotere kinderen. Chiki verdient een thuis waar hij zijn verleden achter zich kan laten,...
Chiki is een mannetje van ca. 5 jaar oud.

Chiki is een kleine hond (Cross): hij is ca. 33 cm hoog en weegt ca. 5 kg.

Chiki verblijft momenteel in Nederland

ACE referentie nummer: 15390

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde o rganisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt € 300,00 (€ 185,00 voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de registratie van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE | SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE | SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

My looks
Dog
kruising
Male
Adult dog
Small dog (5-9kg)
Social attitude
Unknown with kids (-10yrs)
OK with kids (+10yrs)
Dog friendly
Cat friendly
Living with your family
Normal energy level
Not 100% house trained
Unknown travel by car
Can be alone for a few hours
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated