Lau Podenco

1 week 1 day
Pan-European
11 visits
About me
Lau
Reserved

ACE: Lau
Update Lau, 28-01-2019 :

Hallo, even een update geven van mijn verblijf hier in Belgie.
Mijn Leishmania is zeer goed onder controle, mijn opvangmams moet mij maar 1/2 motiliumke geven per dag, dat is nu toch echt niks, niet ? Voor de rest ben ik piekfijn in orde !
Ik heb al enkele keren in pre gestaan maar dat heeft helemaal niks met mij te maken hoor !
Ik zou graag in een liefdevol gezin terechtkomen waar ik ofwel het enigste hondje mag zijn of anders 1 maatje, teefje of reutje, maakt niet uit.
Neen, ik ben niet veeleisend maar ik heb al zoveel meegemaakt en mijn opvangmams vindt 'Dat ik het waard ben...'
Wie wil zich over mij ontfermen en mij een kans geven, jullie zullen er geen spijt van krijgen,
Getekend Lau, nu Loesje genaamd...

Update Lau, 07-01-2019 :

Ik sta op de website van Shin onder de naam 'Lau' maar ik ben inmiddels 1 week in Belgie en mijn opvangmams noemt mij nu 'Loesje', schattig niet...?
Wel, ik ben een schat van een hondje ondanks mijn triestig en schrijnend verleden.
Als je de foto ziet hoe ik ben binnengebracht in het asiel, zou je denken dat ik niet meer van mensen houd maar niets is minder waar.
Ik ben sociaal naar andere honden, ik ben zindelijk, ik loop mooi aan de lijn, mijn opvangmams heeft mij nu nog een halsband en een tuigje aangedaan omdat ik nog maar juist bij haar ben en zij niet verrast wil worden.
Ik hoef niet in een bench te slapen of wanneer je mij alleen laat, hoef je mij niet op te sluiten. Ik bijt niks kapot en ik slaap tot je mij komt halen.
Er is maar èèn iets wat je misschien zou afschrikken en dat is het woord Leishmania, ja een lelijk woord, niet...?
Ik heb inderdaad Leishmania, in het verre Spanje ben ik gestoken geweest door een zandvlieg en die heeft bij mij die ziekte veroorzaakt.
Niets erg hoor, je hoeft me nu niet onmiddellijk weg te klikken en ik zal jullie uitleggen waarom :
Leishmania is niet besmettelijk noch voor mens noch voor dier, dus je hoeft je geen zorgen te maken.
Mijn opvangmams heeft een bloedtest laten doen en hieruit blijkt dat met mij alles in orde is en de dierenarts zal mijn opvangmams laten weten of ik inderdaad nog medicatie nodig heb of niet.
Als jullie mij graag een keer willen ontmoeten in levende lijve, jullie zijn van harte welkom in Zoersel waar ik momenteel verblijf,

Tot binnenkort,

Lau (Loesje )

Originele tekst :

April 2018, uit het dagboek van Fabienne: Lau, een Podenco van een van de vele jagers,...

Morgen 15 april gaan de jagers tegen ons betogen, kan je je dat voorstellen? Je moet maar het lef hebben om te durven beweren dat ze goed zitten als je ziet wat er dagelijks met de jachthondjes gebeurt? De Podenco’€™s, de Galgo’€™s, de Bretonnetjes of Bodeguerootjes, de Setters en wie nog allemaal meer,... Ons rescuecenter zit vol met geredde zielen die eigenlijk dood moesten zijn,... Voor de jagers alleszins,... Wel, onze Lau kwam net binnen, ook een slachtoffer van de jacht,... Niettegenstaande ze nauwelijks op haar pootjes kon staan door ondervoeding en ellende, is ze de vriendelijkheid zelve, een lieve Podenco,... Lekkere knuffels en dankbare pootjes, wat geweest is, is geweest, lijkt ze wel te denken, nu gaan we voor het goede in ons al zo korte leven,... Zo denken deze gekwetste, mishandelde en verwaarloosde zielen,... Hier kunnen we allemaal iets van leren,... Leren uit het verleden en positief verder gaan,... Lau is onze stakkerd van de dag, maar niet voor lang want met haar o ptimisme en vrolijke inborst komt dit vast en zeker helemaal goed,...

https://www.youtube.com/watch?v=S1-_oPNptzU

Lau is een vrouwtje van ca. 2 jaar 11 maanden oud.

Lau is een kleine hond (Podenco): zij is ca. 32 cm hoog en weegt ca. 11 kg.

Lau verblijft momenteel in Belgie

ACE referentie nummer: 14679

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt € 300,00 (€ 185,00 voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de registratie van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE | SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE | SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org
 

My looks
Dog
Podenco
Female
Young dog
Medium dog (10-20kg)
Social attitude
Unknown with kids (-10yrs)
Unknown with kids (+10yrs)
Dog friendly
Unknown with cats
Living with your family
Normal energy level
House trained
Unknown travel by car
Can be alone for a few hours
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated