Chika Kruising (Rushond)

2 months 4 weeks
297 visits
About me
Chika
Adopted

Chika wil graag onopvallend bij een groep horen!

Je wilt een hond erbij zonder dat het huis uit zijn voegen rammelt? Een hond om heerlijk mee te wandelen? Niet te groot maar ook niet te klein? Een hond die in huis en buiten heerlijk makkelijk is? Wandelt zonder trekken? Die niet meteen de boel afbreekt als je een dagje iets minder actief bent? Die bij katten, paarden en andere honden kan? Braaf is tegen bezoek zonder dat meteen alle koffie van tafel wordt gezwiept? Here’s your perfect chick: Chika!

Deze zwarte schone heeft alles, inclusief bescheiden perfectie. Dat heeft ze moeten bezuren met jarenlang over het hoofd worden gezien, totdat ze naar een liefhebbende foster op de grens van Nederland en België mocht komen. Daar heeft ze laten zien dat je je geen betere hond kunt wensen. Ze is sociaal met andere honden, kan in de auto, naast de fiets, met de paarden mee, een paar uur alleen zijn, loslopen, met katten. Gewoon echt alles. Chika is een glanzend zwarte black beauty geworden en geniet van een leven met blauwe lucht buiten en een warme mand binnen.

Chika is bescheiden, actief, lief, en nieuwsgierig. Haar perfecte baas heeft al minstens één (rustige) hond en gaat genieten van lekker buiten zijn met dit zwarte zoetje dat buiten helemaal op haar best is. Ook is haar nieuwe baasje lief, rustig en geduldig en zonder al te hoge verwachtingen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Chika is rustig, bescheiden en zelfs secundair. Haar nieuwe baasje moet dat waarderen en liefhebben. Wie een hond wil die enthousiast oren-likkend om je heen danst en uitbundig op schoot springt, heeft aan Chika niet het juiste maatje..
Chika woont nu niet samen met kinderen, daarom houden we het voor de zekerheid op kinderen boven de 10. Maar als u net als wij helemaal valt voor dit brokje perfectie en (klein)kinderen hebt, dan gaan we dat met plezier verder uitzoeken. Gezien haar ultrazachte karakter zou het zo maar goed kunnen gaan.

Haar plus-lijstje heeft alles. Haar minnetjes? Ze kan niet goed omgaan met harde onverwachte geluiden. Blijkbaar heeft ze daar niet zo’n heel goede herinnering aan maar er wordt hard geoefend en ze leert snel bij. Buiten is ze op haar best, binnenshuis is ze niet altijd zeker van de situatie. Haar nieuwe baasje snapt dat en geeft haar wat tijd, dan komt het helemaal goed.

Haar andere min is tegelijkertijd een plus: Chika gedijt het beste met een of meer honden samen. Ze speelt heel rustig en bescheiden de tweede viool, en iets anders wil ze niet zijn. Chika wil niet soleren en niet op de voorgrond, ze wil graag onopvallend bij een groep horen. Het is zeker niet dat ze in haar eentje de boel afbreekt (daar is ze veel te bescheiden voor) maar ze is gewoon niet gelukkig in haar eentje. Het liefst schuift ze aan bij een of meer gelijkgestemde honden. Ze past niet bij wildebrassen en dolle mina’s.

Zoek je een hond die de hele dag wil dollen, met je andere hond door het huis racet, de speeltuin op stelten zet en je interieur verbouwt? Zoek dan nog even verder.

Chika zou een perfecte stabiele factor zijn voor een hond die graag gezelschap heeft, zonder dat meteen het plafond eraf gaat en het meubilair ondersteboven. Bescheiden en kalm, sociaal en rustig. De perfecte tweede (of derde, vierde….) hond.

Wie geeft haar de Chi-KANS?

INFO / filmpjes : http://www.mymartin.eu/chika/

My looks
Dog
Kruising (Rushond)
Female
Adult dog
Medium dog (10-20kg)
Social attitude
Unknown with kids (-10yrs)
OK with kids (+10yrs)
Dog friendly
Cat friendly
Living with your family
Normal energy level
House trained
Travel by car is ok
Can be alone for a few hours
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated