Maika Podenco

8 months 1 week
Pan-European
31 visits
About me
Maika
Available for adoption

Dit is Maika!

Maika werd alleen gevonden op het platteland. Geen chip, dun en hongerig. Hoogst waarschijnlijk achter gelaten door de jagers. Maar bij ons kwam ze tot leven en wat blijkt deze hond is zo vriendelijk en wil graag geknuffeld worden. Ze zou een leuke familie hond zijn! 

Maika is een middelgrote Podenco. Een lief en zachtaardige jongedame met een liefdevol karakter. Ze is super met andere honden en mensen. Maika is zeer attent zoals u in de mini film op onze website kunt zien. Podenco’s zijn zeer speciale, trouwe en liefdevolle huisdieren.

In een goed afgeschermde omgeving houdt Maika er van om te pronken met haar vaardigheden als rondrennen en het terugbrengen van een bal. Ze loopt netjes met harnas aan de riem. Ze verdient een heerlijke plek om te wonen.

Wie geeft deze lieve meid een huis?

Maika heeft alle vaccinaties gehad, is gechipt, gesteriliseerd, heeft haar EU-paspoort en mag nu al naar haar nieuwe thuis reizen.

 

Ras: Podenco
Grootte: 45cm
Geslacht: Teef

Gesteriliseerd: ja
Geboren op ca.: 10.02.2015

 

ADOPTIEBIJDRAGE: 

U betaalt 300 euro voor een hond inclusief de vliegreis van Malaga naar Nederland.

De adoptie bijdrage is een tegemoetkoming in de kosten die we hebben als we een hond in opvang krijgen.
o.a.
- Gezondheidscheck door onze dierenarts
- Ontworming
- Vaccinaties algemeen volgens de EU-normen
- Vaccinaties tegen rabies
- Chip
- EU paspoort
- Bloedtesten voor o.a. Leishmania en andere buitenlandse ziektes bij honden ouder dan 6 maanden
- Sterilisatie of castratie bij een volwassen hond *

BEGELEIDING BIJ ADOPTIE : 

We vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt zodat u een weloverwogen keuze maakt voor een adoptiehond. Na het invullen van uw adoptie-aanvraag krijgt u een telefonische intake. Na dit gesprek komt een vrijwilliger een huisbezoek brengen.
Ook na de adoptie van uw hond onderhouden we contact en zullen regelmatig eens vragen hoe het gaat. We hebben een groep Animals in Distress Happy Endings op fb waar adoptanten een foto en updates plaatsen van hun hond.

CONTACT: 

1) Via het adoptie aanvraagformulier op onze website Animals in Distress Spanje (zonder verplichtingen!)

2) U mag ook bellen naar:

José Safont Ruiz (Voorzitter van A.I.D. in Spanje) via 0034 626 942 427 (Spaans en Engels sprekend)

Simone Jaspers (Adoptieverantwoordelijke Nederland en België) via 0031 649 923 831 (Nederlands en Engels sprekend)

3) per email in Nederlands of Engels: animalsindistress2007@yahoo.co.uk

 (Doordat wij druk bezig zijn met de honden kunnen wij niet altijd de telefoon beantwoorden en vragen wij u te reageren via email.)

WIE ZIJN WIJ ?

Animals in Distress is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling in Andalusië, gewijd aan het vinden van een thuis voor gedumpte, zwervende en mishandelde dieren in Coín en omliggende dorpen in dit deel van Málaga, Spanje. Alle honden die we redden en verzorgen zitten in ons asiel en de jonge puppy´s zitten in opvanggezinnen. Ook hebben we een klein kattenverblijf. Onze missie is om te proberen een goed en veilig thuis te vinden voor de zwerfhonden en kitten , achtergelaten en mishandelde dieren die op straat zijn, dus ook die een auto ongeluk hebben meegemaakt. De meeste honden en katten worden geplaatst in Nederland en sommige in Belgie, Verenigd Koninkrijk en Spanje. Wanneer onze financiën het toelaten proberen we ook de individuele en de kleinere liefdadigheids instellingen welke zoveel dieren hebben en geen financiële middelen te helpen met voer en dierenartskosten. Onze liefdadigheidsinstelling heeft geen betalende leden en we zijn geclassificeerd als Animos sin lucro wat exact vertaald betekent bedoelingen zonder winstoogmerk, met andere woorden, alle donaties worden gebruikt voor het helpen van deze dieren. Niemand van onze liefdadigheidswinkel vrijwilligers of van ons comité, met inbegrip van onszelf, krijgt een salaris dus we hebben al uw hulp nodig. We krijgen geen subsidies van de overheid. Help ons om hen te helpen !

Kijk voor meer informatie en voor onze adoptieprocedure op de website van Animals in Distress.

My looks
Dog
Podenco
Female
Adult dog
Medium dog (10-20kg)
Social attitude
OK with kids (-10yrs)
OK with kids (+10yrs)
Dog friendly
Unknown with cats
Living with your family
Normal energy level
House trained
Travel by car is ok
Can be alone for a few hours
Medical ID
Vaccinated
Microchipped
Desexed
Wormed
Not heart worm treated